Biografie C.I.A. | Ro Hip Hop - promovare stiri din hip hop-ul romanesc
Descarcă FireFox !

Biografie C.I.A.

01

/

sept.

2010

Scris de:

Radu

Categoria:

Biografie Trupe

Byga
nascut la 21.08.1981 in Craiova

Prima caseta originala a fost “Please Hammer don’t hurt ‘em” – Mc Hammer, al carui “fan” am fost inca vreo 2 ani. In paralel, insa, am descoperit si latura mai “rea” a rap-ului. Am devenit fascinat de Cypress Hill, House of Pain, Onyx, Wu-Tang Clan, Busta Rhymes, Dmx, Dre, Snoop Dogg, Beatnuts, M.O.P., etc. M.C. preferati am chiar foarte multi, imi place cate ceva de la fiecare, acelasi lucru fiind valabil si pentru producatori.
De muzica am fost indragostit de mic, de absolut orice gen, mai in serios am luat-o atunci cand, fiind la Scoala de Arta din Craiova, la sectia Percutie, am incercat cu alti baieti sa infintam o formatie hardcore. Nu pot sa uit nici perioada in care am devenit din nou “fan” si anume al formatiei Rage Against The Machine, perioada de care imi aduc aminte cu placere si acum.
Incercand si pe hartie, facandu-mi tot felu’ de “filme” in cap, o data cu decoperirea calculatorului si a unor softuri de muzica rudimentare, am inceput sa construiesc.Am avut chiar un album lansat oficial, insa pe plan zonal, la o “casa de productie” locala. Trupa se numea atunci Conflikt Stradal (albumu’ – “Olteneste”), in care activam cu un prieten, Marian (aka Japka)…asta se intampla prin 2001.
Un an mai tarziu, componenta s-a schimbat, Japka facand rocada cu Phila. Si de aici a inceput asteptarea…am imprimat piese peste piese, au fost concerte, au fost articole, au fost promisiuni…
Cu Rashid, la momentu’ respective Profethu’, ne-am cunoscut pe parcursu’ a mai multor seri de rap ce erau organizate in Malibu, un bar de karoke din Craiova. Am inceput sa colaboram si vorbind la un moment dat cu un prieten comun (Alex Cagula), care ne-a povestit care ne-a povestit despre ideea unei compilatii sub numele C.I.A.( Craiova Independent Artists), am hotarat ca evenimentele pe care o sa le organizam, sa le facem sub acest nume. Intre timp, prin prisma unei “notorietati locale”, alaturi de mai multi prieteni, C.I.A. a capatat valente de crew, intr-un final devenind formatie. Am continuat sa imprimam piese, colaborari, productie, insa ca nivel de promovare, toate ramanand la nivel de provincie.
Cu ajutorul lui Alex, prieten foarte bun, de asemenea membru activ al C.I.A., am reusit sa “patrundem” oarecum in capitala, facandu-ne prieteni si primind aceleasi promisiuni obosite. Insa, la un moment dat, cunoscandu-i pe Sisu si Puya, tot prin intermediul lui Alex, am reusit sa punem bazele unei colaboari, a unui clip si cel mai important, a semnarii unui nesperat contract de productie.

Rashid
nascut la 17.10.1983, in Craiova

In copilarie am fost fan Michael Jackson.
Ca mai toata lumea primul contact cu muzica rap a fost cu Mc Hammer si Vanilla Ice. Prima trupa serioasa de hip hop care mi-a placut a fost House of Pain, iar dupa aceea am continuat cu Cypress Hill, Wu-Tang, Public Enemy, Epmd, Das Efx, Dr. Dre, etc.
Am inceput sa fac muzica in iunie 1999 activand in trupa N.D.K., ulterior trupa si-a modificat structura de 2 ori, in ambele formule am ramas in trupa fiind un adept al continuitatii. Cu N.D.K. am prestat in Craiova si in majoritatea oraselor mai importante din zona.
Dupa experienta acumulata in 3 ani cu N.D.K. am simtit nevoia sa ma exprim independent de ceea ce faceam cu trupa si am inceput sa ucrez la piese. La scurt timp colegii mei de trupa s-au lasat de muzica din motive personale si m-am vazut pus in situatia de a canta singur. Sub numele de Profethu’ am cantat si am inregistrat piese singur timp de 4 ani.
In decursul timpului am aparut in calitate de invitat si/sau producator pe mai multe materiale „neoficiale” in underground, pritre care: Colaj Urban (compilatie), albumul ViolLent – „Cei Ce Uu Urechi Sa Asculte”, albumul Proxima Evita – „Reactii In Lant”, etc.
Cu Byga si Phila m-am intalnit prin 2004 intr-un bar in care se organizau seri hip-hop. Printre zeci de freestyle-uri si piese cantate, au inceput sa se lege prietenii si colaborari pe piese de studio si chiar o semi-compilatie sub numele de „C.I.A. prezinta…”, lansata gratuit pe net.
A urmat o serie de concerte impreuna, iar de aici si pana la formarea trupei nu a mai fost decat un pas. Dupa contactul cu La Familia si inregistrarea piesei „Mai Vrei”, am intrat in studio pt inregistrarea primului album C.I.A. – „Invazia”.

Phila
nascut la 11.05.1982, in Craiova

Inceputurile mele in domeniul muzical se trag din vremea liceului. Nu m-am nascut geniu ca altii, sa fac muzica de la inceputurile ei in Romania, dar am ascultat tot ce-mi cadea in mana, inca de la primele casete. N-am prea avut noroc de oameni cu abilitati si gusturi comune pe langa mine, dar cu cei pe care i-am avut prin zona, am incercat sa “producem” ceva. N-am sa uit niciodata primele piese inregistrate intr-un mediu destul primitiv, cu 2 casetofoane si un microfon de jucarie, toate ramanand la stadiul de sufragerie.
A urmat o pauza destul de lunga, pana in primu’ an de facultate, cand l-am intalnit pe Joe, cu care urma sa-mi petrec cursurile la billiard. Prin intermediul lui, am cunoscut si trupa Conflikt Stradal, in care activa varul sau, Byga. Fiind din alt oras si terminand faculatea, Marian (Japka) – jumatatea cealalta a formatiei, a fost nevoit sa paraseasca trupa, in care urma sa activez si eu mai tarziu.
Au urmat piese inregistrate in diferite locatii, care de care mai dubioase, concerte, colaborari cu artisti locali, etc. Intr-unu’ din locurile unde reuseam sa ne strangem o data pe saptamana, printre altii, l-am cunoscut si pe Rashid, pe atunci Profethu’, cel care ni se alaturat, si cu care am format ulterior trupa C.I.A.. De atunci a urmat o serie de evenimente si intamplari, materializate in alte zeci de piese, prestatii si aparitii, care ne-au mentinut pasiunea si dorinta vie de a continua.