Biografie : Icsu a.k.a Sidoric [Ex Explicit] | Ro Hip Hop - promovare stiri din hip hop-ul romanesc
Descarcă FireFox !

Biografie : Icsu a.k.a Sidoric [Ex Explicit]

23

/

feb.

2011

Scris de:

GRAME

Categoria:

Biografie Trupe

Am inceput cariera muzicala in 1995, alaturi de Ion Florin( Stazs) sub numele de Da Flex. Pe parcursul unui an de zile, cu Stazs la butoane si eu doar pe microfoane am creat mai multe piese. Dintre ele de referinta sunt Bucuresti si Curs Valutar. In iarna aceluiasi an ni s-a alaturat si Subsemnatu, numele trupei schimbandu-se in Explicit.

Prima piesa in noua formula a aparut pe Marpha Hip Hop 4, un produs al casei de discuri Digital Records. Piesa intitulata „La barfa cu diavolul” a fost o colaborare cu Raku, pe vremea aceea membru al trupei Morometzii.

Ulterior, Intercont Music ne-au propus o colaborare pentru piesa „Despre strada”, piesa la care am lucrat cu Cheloo, la partea de instrumental. Intre timp, am lucrat la primul album Explicit, intitulat Dislocarea. Albumul este tinut ascuns in analele Explicit si a beneficiat de scratch-uri realizate de Freaka da Disk.

In 1999 am semnat cu casa de discuri A&A Records, care urma sa distribuie albumul Dislocarea. In cele din urma s-a promovat pe complilatia Hip-Hop Murale 2, doar piesa Cu capul in jos. Deoarece A&A nu si-a respectat contractul, acesta a fost rupt intr-un mod foarte violent ;).

Doi ani mai tarziu, Stazs paraseste tara si trupa pentru a-si urma cursurile de inginer de sunet, la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie. In toamna aceluiasi an, Subsemnatu se angajeaza ca producator si inginer de sunet la Urban Records, iar eu am fost luat cu japca in armata romana :).In februarie 2002, ne-am reluat proiectele muzicale si uite asa a aparut piesa Noi Am Ales, pe compilatia Proiectul Verde, masterizat in intregime de Subsemnatu.

Apoi a luat nastere albumul „Muzica depravata”, produs in proportie de 70% de Subsemnatu( master, mix) eu participand doar cu textul idei si vocea.

Primul extras pe single a fost „De sezon”, piesa benefiind si de un videoclip. In 2005 a aparut al doilea extras pe single, „Albastru de metil”.

Un an mai tarziu, apare albumul „Cu zambetul pe buze” (2006), acesta fiind un produs independent, masterizat dupa cum v-ati obisnuit de Subsemnatu .

In vara anului 2006, Subsemnatu si cu mine am decis sa incheiem munca la proiectul Explicit. Subsemnatu a optat pentru o colaborare cu Chill Brothers, pentru un proiect care nu s-a concretizat. Ulterior a parasit tara pentru a-si continua cursurile de inginer de sunet in Olanda. Eu m-am concentrat pe munca in domieniul mass-media. Astfel, in 2006 a luat nastere colaborarea cu postul RadioLynx.ro unde lucrez si in prezent ca mc-dj, moderator, editor si inginer de sunet.

In paralel am lucrat la albumul solo, „Dosarele Icsu”. Materialul este realziat 100% de mine si are featuring-uri cu nume sonore din hip hop-ul autohton.

NOTA: Biografia este publicata cu acordul artistului