Interviu Rude Mike [Exclusiv] | Ro Hip Hop - promovare stiri din hip hop-ul romanesc
Descarcă FireFox !

Interviu Rude Mike [Exclusiv]

22

/

apr.

2011

Scris de:

CiCi

Categoria:

Interviuri

Echipa RoHipHop i-a luat un interviu lui Rude Mike! Acesta este primul său interviu, aşa că fără alte indroduceri să îi dăm drumul:

1. Salut Rude Mike!
Salutare, mulţumesc de invitaţie! Salut şi cititorii voştri, cât şi ascultătorii de muzică bună.
2. Ce ne poţi spune despre primii ani din viaţa ta? Unde te-ai născut, copilăria, adolescenţa,etc.?
Sunt născut pe data de 13 octombrie 1988, zi cu noroc. Sunt din comuna Măneciu, Prahova, mulţi ştiu doar de staţiunea Cheia, sat din Măneciu. Încă de mic am fost atras de artă şi am făcut-o şi încă o fac cu pasiune. De foarte mic, aproximativ 3-4 ani, am început să desenez, apoi să pictez, câştigând şi câteva premii naţionale de gen. Pe la vreo 8 ani, m-am apucat şi de muzică, iar în şcoala generală am fost în corul şcolii, vocea a II-a, am făcut şi un an de mandolină. Tot prin generală m-am apucat de breakdance, aveam o mică trupă împreună cu 3 prieteni. Am scris şi încă scriu proză şi poezie, câştigând câteva premii naţionale de gen. Abia pe la sfârşitul liceului m-am luat să ascult hip-hop şi să fac acest gen muzical.
3. Ce reprezintă numele „Rude Mike”?
“Rude” înseamnă în traducere directă nepoliticos, insolent, însă în cazul meu înseamnă că spun lucrurilor pe nume, pun punctul pe i, sunt sincer, eu scriu ce vreau să transmit, nu să fiu în pas cu moda. “Mike” e corespondentul prenumelui meu, Mircea, în engleză, doar suntem în UE. 🙂
4. De unde pasiunea pentru hip hop? Ne poţi spune când ai început să cânţi?
M-am decis să fac hip-hop pentru că am avut şi încă am prieteni de fac acest gen şi probabil mi-au insuflat pasiunea asta. În afară de acest aspect, cred că totul a venit de la sine, asta-i raţiunea mea de-a fi, să fac muzică, artă. De când m-am apucat de hip-hop, da, una lume mă priveşte altfel, însă am învăţat să ascult doar prietenii adevăraţi când e vorba de sfaturi şi să nu mai bag în seamă tot felul de “culturişti” cu 5 cuvinte în vocabular. Însă eu nu m-am schimbat, că fac muzică de mic, sunt acelaşi tip sincer, doar că mai matur.
5. De când ai început să cânţi s-a schimbat ceva? Prietenii te privesc altfel?

Concerte am din 2008, adevăraţii prieteni mă susţin, restul sunt ignoranţi, uimiţi, invidioşi, însă îi las în ura lor, dacă asta ştiu să facă cel mai bine.
6. Ce mesaj ai vrut să le transmiţi fanilor cu albumul „O lume ipocrită”?
În primul rând, am vrut să fac muzică, să enumăr nişte lucruri de bază în calitatea de te numi om: demnitate, conştiinţă, bunătate, capabilitatea de a gândi singur, de a nu te lăsa manipulat de media, să nu deserveşti intereselor lor. În al doilea rând, am vrut să transmit o stare, să creez o altă lume, una spirituală, însă fiecare a perceput-o diferit, asta e frumuseţea artei.
7. Dar pentru tine ce a însemnat albumul, cum te-ai simţit când l-ai terminat, având în vedere că este şi primul?
Pentru mine normal că a însemnat ceva şi are un loc special în suflet. E creaţia mea, viziunea mea. Însă nu toţi au apreciat originalitatea instrumentalelor, care poate nu sunt fenomenale, dar sunt creaţie proprie, cu timpul vor fi mai elaborate. Însă cei cărora li se adresează albumul, am credinţa că au înţeles mesajul. Dacă cei care ascultă melodiile mele, ascultă o anumită melodie şi îi face să se simtă mai bine, unul din scopuri e atins.
8. Ne pregăteşti ceva nou? Dacă da, dă-ne şi nişte detalii.
Da, eu fac muzică tot timpul. Da, pregătesc albumul 2, unul plin de colaborări, încă nu spun nume, oricum, oameni pe aceeaşi lungime de undă cu mine. Va fi un album complex, cu piese vesele, dar şi agresive. De instrumentale mă voi ocupa tot eu, însă voi lua şi de la alţi compozitori care-mi plac.
9. Printre artiştii români, ai preferaţi?
Da, am preferaţi, oameni care-i admir. Fan nu mai sunt de mic, însă apreciez când cineva face ceva de calitate. Din hip-hop-ul românesc ascult Cedrea, Bitză, Carbon, Deliric, Raku. Din muzică îi admir cu adevărat pe adevăraţii compozitori, nu pe miile astea de producători care nu ştiu decât să sampleze.
10. Cu cine ai vrea să colaborezi?
Cu numele de mai sus, însă ştiu că e drum lung până să ajung la nivelul lor. Deocamdată mă mulţumesc să colaborez cu oameni pe aceeaşi lungime de undă cu mine.
11. Care este feeling-ul atunci când eşti într-un concert?
Cred că unul din cele mai bune posibile, mai ales când publicul e numeros. Niciodată nu ştii cum va reacţiona. Eu cel mai mult la un concert am avut 400 de oameni, atunci mi-a plăcut cel mai mult. O fază amuzantă e că piesa care a avut cel mai mare succes în concerte, eu nu voiam s-o mai finalizez, că era beat nou, pe versuri foarte vechi. Însă aceea a prins cel mai bine, una lume cânta cu mine. Nu suport publicul “mort”, care vine la concert doar să critice, nu să se simtă bine.
12. Pentru viitor unde ai vrea să susţii concerte?
N-am preferinţe, să fie cât mai multă lume, astfel ca muzica mea să ajungă la mai multe suflete, plus că şi eu cânt mai cu patos când lumea e receptivă şi multă.
13. Având în vedere mişcarea hip hop din România, care este părerea ta? Cum ţi se pare noul val de băieţi care apar peste noapte şi se cred „rapperi”?
Da, nu pot spune că-s indiferent de tot felul de afoni sau semi-afoni, parcă prea toţi se iau de hip-hop, la un moment dat n-o să mai avem pentru cine cânta.
14. În rest, cum este viaţa ta de zi cu zi, te ocupi şi cu altceva înafară de hip hop?
Mai toată ziua fac muzică, ascult muzică sau mă gândesc la muzică, atunci când am altă treabă. Am şi alte activităţi artistice, cum ar fi poezia, proza, îmi place să citesc o carte bună, să urmăresc un film bun. Cam toată viaţa mea oscilează în jurul artei, până şi când ies în oraş cu prietenii, ajung mereu să vorbesc tot despre artă. 🙂
15. Pentru viitor, vrei să faci şi altceva pe lângă rap?
Da, dar tot în domeniul artei. În muzică voi face şi alte stiluri ca rock, soul. Mă atrage şi un job in media, în special la munca de teren, reporter, sau să ajung să prezint o emisiune de muzică sau sport la radio sau tv, în liceu am făcut radio amator.
16. Ai un mesaj pentru fanii tăi ?
Treceţi toate lucrurile ce vă sunt insuflate din media prin propriul filtru, nu mai credeţi tot. Şi fiţi mai buni, nu în sensul de sfânt, fiţi creativi!
17. Noi îţi mulţumim pentru timpul acordat interviului şi îţi urăm succes!
Mulţumesc, baftă şi vouă. Pace!