Biografie Parazitii | Ro Hip Hop - promovare stiri din hip hop-ul romanesc
Descarcă FireFox !

Biografie Parazitii

02

/

aug.

2010

Scris de:

Radu

Categoria:

Biografie Trupe


În martie 1994, Cheloo (Cătălin Ștefan Ion) înființează Paraziții. În luna mai i se alătură Ombladon (Bogdan Ionuț Pastaca). Prima piesă înregistrată este „În Jur” și a apărut pe 13 Septembrie 1994. O zi mai târziu au susținut primul lor concert, la balul bobocilor de la liceul Spiru Haret din București.

În iarna anului 1994 se alătură formației DJ IES. Primul album, „Poezii Pentru Pereți”, produs independent, a fost lansat pe 15 iunie 1995 și a fost al doilea album de rap din Romania (după RACLA și înainte de BUG MAFIA).

Succesul vânzărilor atrage atenția casei de discuri „Digital Records”. Urmează un nou album, lansat pe 5 aprilie 1996, purtând titlul „Nimic Normal „·

Pe 23 iunie 1997 lansează „Suta”, ce avea să devină albumul rap al anului. Vânzările depășesc așteptările. Urmează o serie de concerte prin țară și apariții pe diferite compilații.

În urma unor emisiuni dedicate scenei hip-hop din România, realizate de managerul trupei la radio FM4 AUSTRIA, Paraziții atrag atenția casei de film „Lotus Film” din Viena, care devine interesată de o colaborare în vederea realizării coloanei sonore a filmului NORDRAND. Lucru realizat, asfel că Paraziții devin prima trupă de rap din România ce apare pe soundtrack-ul unui film, cu drepturi de autor plătite, alături de nume celebre precum Ace Of Base, Neneh Cherry, Kelly Family sau Leila K ( martie 1999).

Din martie 1999, Paraziții încep oficial colaborarea cu REBEL MUSIC, primul label underground din România, axat pe management, impresariat și producție.

În aprilie 1999 apare pe piață compilația „HIP-HOP Murale” editată de A&A RECORDS, ce cuprinde 2 piese noi semnate Paraziții. Deasemenea, în locul lui DJ IES, este cooptat unul dintre cei mai prolifici DJ din țară: FreakaDaDisk (Petre Urda; ex-„Morometzii”).

Pe 14 iulie 1999 apare albumul „Nici o Problemă”, la A&A RECORDS· Acesta este considerat cel mai reprezentativ album de până atunci, cel al consacrării definitive și primul editat pe CD. În august 1999 – videoclipul piesei „Bagabontzi ’99” egalează recordul de audiență pe Atomic TV.

În 21 iulie 2000 se lansează albumul „Iartă-mă” împreună cu un concert în Disco Max (București). În 2001 apare un nou album, parcă ,mai „greu” decât toate de până acum, „Categoria Grea”. La piesa cu același nume de pe album se face și un videoclip care este cenzurat la scurt timp.

Casa de discuri Alpha Sound se desființează în 2002, iar Paraziții pleacă la Roton unde scot maxi-single-ul „În Focuri” la care se filmează un videoclip fără precedent în România – acesta nu are muzică! Albumul pe care apare piesa „În Focuri” se numește „Irefutabil” și apare în noiembrie 2002, devenind cel mai vândut album al trupei -140.000 de unități-. Paraziții înregistrează un videoclip la piesa „Bad Joke” de pe acest album, dar și aceasta va fi cenzurată de CNA. Urmează scoaterea pe piață a videoclipului „Necomercial„.

În 2003 apare albumul solo al lui Cheloo, „Sindromul Tourette”. De pe acest album va apare clipul „Vicii” cu Bitză.

În următorul an, 2004, scoate și Ombladon un album solo, „Condoleanțe”. Clipul „Egali din naștere” cu Raku va câștiga premiul VMA 2004.

Paraziții încep o campanie anti-CNA, astfel apare videoclipul „Jos Cenzura” în care apar personalități de marcă din România, dar și Larry Flynt, președintele Hustler.

În iarna lui 2004 apare albumul aniversar care sărbătorește împlinirea a 10 ani de muzică și plecarea trupei de la labelul care i-a consacrat, Rebel Music. Apare clipul piesei „Fuck You Romania„, piesă care apare pe acest album aniversar numit „Primii 10 ani„, album dublu CD, apărut în varianta necenzurată și cenzurată. Trupa va folosi pentru lansarea materialelor propria casă de producție fondată cu ceva timp în urmă, 20CM Records.

În august 2005 apare Maxi single-ul „Violent” și videoclipul piesei cu același nume.

În decembrie 2005 apare albumul „Confort 3”, album ce aduce trupei Paraziții atât succes, cât și un nou conflict cu membrii CNA-ului. Clipul piesei „Praf„, single-ul ales pentru filmarea videoclipului, stârnește reacția CNA-ului care ajunge la concluzia că acest videoclip instigă la consumul de droguri. Urmează un nou clip Paraziții, după care trupa ia o pauză pentru ca Ombladon și Cheloo sa își lanseze fiecare câte un album solo.

Pe 30 martie 2006 Cheloo își lansează cel de-al doilea album solo, intitulat „Fabricant de Gunoi”, având ca piesă de promovare „Operațiunea cur Pansat„, care a fost aleasa pentru primul videoclip de pe album. Un al doilea videoclip a aparut ulterior pe posturile de specialitate, fiind în totalitate un clip animat al piesei „Smoke Flow”, o colaborare cu Killarmy.

In aprilie 2007 a aparut pe posturile de specialitate videoclipul piesei „Noapte bună, București”, un featuring cu Guess Who de la Anonim, primul single de pe albumul lui Ombladon intitulat Cel mai prost din curtea școlii.

In 2009, Trupa Parazitii se alatura postului Realitatea TV pentru campania „Noi vrem respect!”. Pentru a sustine campania, trupa lanseaza si o piesa cu acelasi nume.

Pe data de 6 octombrie 2009, este lansat albumul „Slalom printre cretini (remix)”, album promovat impreuna cu ziarul „Gazeta sporturilor”.

Pe data de 15 iunie 2010, Trupa Paraziții lansează albumul „Tot ce e bun tre să dispară”, tot impreuna cu ziarul Gazeta sporturilor deja cunoscut pentru faptul ca mai multe trupe si artisti au apelat la redactia GSP pentru lansare de album.