Biografie Spike | Ro Hip Hop - promovare stiri din hip hop-ul romanesc
Descarcă FireFox !

Biografie Spike

02

/

aug.

2010

Scris de:

Radu

Categoria:

Biografie Trupe

Nume real:Paul
Alias:Spike
Culoarea ochilor:caprui
Culoarea parului:saten

Paul este nascut prin Bucuresti in luna aprilie a anului 1985 dar parinti lui sunt nascuti in Seica Mica Jud Sibiu.

1985-1997 – un pasaj nesemnificativ din viata

1998 – Apar primele simptome, primele semne de inspiratie.

1999-2001 – Este perioada in care se analizeaza situatia, se mazgalesc foi, se strica cd-uri, se citesc documentatii, se testeaza idei, se intreaba in stanga si in dreapta, se streseaza parintii, se castiga incredere.

Martie 2002 – Incercari

Apare prima piesa la un concurs de pe un site al acelor vremuri si incep sa se faca primele inregistrari. In urma unor discutii, Spike trimite un demo trupei Cosa Nostra, iar membrii trupei ii ofera sansa sa apara pe urmatorul album care din nefericire nu a mai fost lansat. Urmeaza o perioada de gandire in care se pun in ordine urmatoarele proiecte. Tot in aceasta perioada Spike incepe o serie de concerte prin cluburile bucurestene alaturi de trupa Cosa Nostra si trupa Casino.

Ianuarie 2003 – Intorsaturi de situatie

Relatiile dintre Spike si Cosa nostra se racesc si Spike porneste pe cont propriu. In urmatoarele luni, la indemnul prietenilor, Spike pregateste un demo pentru actiunea Instrumentalul lansata de trupa Parazitii, dar in urma unor probleme, demo-ul nu a mai putut fi trimis, fapt care a pornit o perioada de linsite si lipsa de inspiratie.Dupa ce s-au mai linistit apele, Spike a lucrat un demo si l-a expediat catre Roton. Raspunsul a ajuns intr-o saptamana iar casa de discuri parea interesata de piese si a mai cerut un demo pana sa-si faca o parere. Dupa acest demo, nu s-a mai auzit nimic din directia aceea directie si Spike a luat-o ca pe un refuz. Au urmat vreo 2 luni pauza, iar cand totul parea ca se duce dracu, Spike primeste un telefon in care este anuntat ca piesa Nimic Personal, care era un demo pentru Roton, a intrat pe compilatia Loop Records lansata dede o casa de discuri. Iar de aici incepe treaba. Piesele demo ajung la urechile baietilor de la Parazitii care au fost catusi de putin interesati de ce se aude.

Februarie 2004 – Un pas inainte

In 2004 in urma unui concert intr-un club din bucuresti, Spike se intalneste pentru prima oara cu Ombladon, si afla ca s-ar putea sa apara pe viitorul sau album solo, „Condoleante”. Discutia se incheie si cum era de asteptat urmeaza o perioada de liniste totala in care nu s-a mai auzit nici un telefon nici o vorba.O luna mai tarziu suna telefonul. Inca o luna mai tarziu „Ombladon – Condoleante – Probleme Personale feat. Spike”.

Dupa featuringul alaturi de Ombladon, Spike pleaca alaturi de Parazitii in concerte prin tara, perioada in care se schimba multe conceptii idei si pareri.

Ianuare 2005

In 2005 in urma unor probleme Parazitii infiinteaza labelul lor propriu, 20cm Records. Spike primeste oferta din partea Parazitiilor si pe data de 30.01.2005 Spike semneaza cu 20Cm records. Urmeaza colaborarea cu Anonim pe albumul lor de debut „Hai sa vorbim”, colaborare ce l-a impins pe Spike putin mai in fatza. Evident concerte pe litoral alaturi de Anoonim si Parazitii.

In 2006, Spike este invitat pe piesa Exorcistu-n izmene inclusa pe albumul „Fabricant De Gunoi” semnat Cheloo si este invitat sa participe in clipul ce promoveaza acest album. In aceeasi perioada, Spike are placerea sa urce pe scena alaturi de Parazitii si Anonim, in deschiderea concertului 50Cent de la Arenele Romane Bucuresti.

Dupa cativa ani buni de munca si bani investiti in propriul studio, GrannyGrade, Spike pregateste albumul de debut „Realatii cu Publicul”. Albumul este o selectie din piesele vechi si altele noi. Ideea albumului este modificata de Cheloo care cauta un sound mai diferit decat ce exista si dupa cateva luni de inregistrari, apare la sfarsitul lui 2006 albumul de debut relatii cu publicul. Apoi se filmeaza primul clip la piesa Bizar feat. Cheloo.1800 Dupa 2 ani de pauza, Spike paraseste 20Cm Records/ Roton, si alege sa lucreze independent alaturi de artisti precum Guess Who, Grasu XXL, Maximilian si Agresiv. Odata cu aceasta alegere ia nastere Okapi Sound (studioul de productie al baietilor de la Agresiv, GrasuXXL si GuessWho) si GrannyGrade (studioul de productie al lui Spike). In 2009 dupa 3 ani de studio, Spike lanseaza ce-l de-al doilea album intitulat „Ramanem Prieteni”. In 2008, Spike dezvaluie o alta pasiune, regia, si filmeaza doua videoclipuri pentru doi cunoscuti artisti romani, Maximilian si Bitza. Cateva luni mai tarziu, Spike filmeaza clipul piese „TU” alaturi de Guess Who, piesa ce se bucura de un real succes tiand cont de productia independenta. Mai tarziu, Spike produce un alt clip pentru Grasu XXl si Mitza(Agresiv), videoclip realizat in totalitate digital. In august 2009 filmeaza videoclipul piesei „Banii”, piesa ce promoveaza cel de-al doilea album al sau, „Ramanem Prieteni”.