Biografie Tonik Obiektiv | Ro Hip Hop - promovare stiri din hip hop-ul romanesc
Descarcă FireFox !

Biografie Tonik Obiektiv

01

/

sept.

2010

Scris de:

Radu

Categoria:

Biografie Trupe

Tonik Obiektiv a facut primi pasi in hip-hop odata cu formarea trupei Obiektiv (1999) alaturi de care a inregistrat doua apariti discografice oficiale;
-in 2001 pe compilatia Red Dog Music (editata de Trasglobal EMI) cu piesa “alb si rosu“, piesa dedicata celui care a fost Catalin Haldan.
-si respectiv in 2004 reeditand aceeasi piesa in varianta remix pe Red Dog Music 2.
Pe parcursul anilor Obiektiv, ca trupa a sustinut o serie de concerte atat in Bucuresti cat si in provincie, in cadrul unor baluri ale bobocilor.
In 2004 „Sageata” paraseste trupa Obiektiv motiv pentru care Lp-ul pe care erau pe punctual de a-l finaliza va intra la naftalina, Tonik Obiektiv mergand mai departe in formula solo.
In februarie 2006 pune bazele Label-ului Independent de Impresariat Artistic “Obiektiv Music “ dand astfel sansa multor mc talentati descoperiti de el sa se afirme prin concertele pe care le organiza si le organizeaza

In mai 2006 a apare pe compilatia „Primii Pasi” vol 1, cu 2 piese plus colaborari ( Secta, K-trina ) material bootleg produs de Obiektiv Music .
Tot 2006 si anume in iunie apare pe compilatia” Hip-Hop Anthology vol 1″, material scos oficial de CDS Music , pe care se gaseste cu piesa Efecte Negative.
Pe 4 martie 2007 a lansat ep-ul „Caracterizare”, materialul de promovare distribuit gratuit pe net, contine 6 track-uri si prevesteste aparitia primului album oficial semnat Tonik Obiektiv .
In septembrie 2007 se lanseaza vol 2 al compilatiei “Urmatorii Pasi“ pe care Tonik se gaseste cu piesa “De ce ?“ o colaborare cu Dj Sonia ( Veritasaga ) si K-trina.
Dupa aproape 3 ani de munca si o gramada de piedici si obstacole pe care le-a intampinat cel mai recent material semnat Tonik Obiektiv , albumul “Ar fi timpul “ a fost lansat official pe 30 Mai 2008 .

Lista invitatilor de pe acest Lp este una impresionanta : Grasu XXL , Barac , Mario , R.A.S.A. , Dj Undoo , Dj Sonia (Veritasaga ), K-trina ,Cainele a.k.a Sol’dat ( Burn Babylon Crew ),Tony’ Batranu ( Delikventii ),Dizzy, Power pe Vinyl ( Ilogic ),Dovada 33 , Jada (Pirates Klan) , K-nnabis , Hellass (Mecena) , pe partea de productie muzicala sa colaborat cu producatori precum: Agresiv , Motzu , InSecta ,Gabi Mitran , Aleko , Shhican , Pogo .
Albumul “Ar fi timpul” este conceput ca unul social-acid-ironic inspirit din socetatea Romaneasca abordand o serie de teme directe si obiektiv-e .
In februarie 2008 i se face propunerea de a prezenta si a produce o emisiune de profil intitulata “ Marpha Hip Hop” faptul inedit era ca se difuza pe internet saptamanal [ https://www.muntv.ro ] fiind prima emisiune de hip hop la o televiziune on-line din Romania .
Tot in aceasta perioada primeste propunerea de a juca in serialul “Dragoste Rebela “ ( un serial creeat cu tineri pentru tineri ,fiind primul serial realizat si difuzat on-line la aceiasi televiziune on-line ( Mun Tv ).