Hip Hop Manifest, Editia 1 | Ro Hip Hop - promovare stiri din hip hop-ul romanesc
Descarcă FireFox !

Hip Hop Manifest, Editia 1

28

/

sept.

2010

Scris de:

Radu

Categoria:

Noutati

Fara Imagine


Conceput ca un super show, HH Manifest Ed. 1 aduce in prim plan o combinatie intre 2 dintre cele 4 elemente ale culturii Hip Hop: MCing si DJing. Asa cum spune si numele, evenimentul are caracterul unui act de cursa lunga. Incepand de la warm-up, in cadrul caruia nume grele din turntablism vor mixa hip hop, funk, breakbeat, etc si pana la line-upul de marca, absolut totul ofera premisele unui show de marca. Cateva detalii despre artistii prezenti pe scena:

Warm-up: Grigo, Sauce, Limun, Undoo, Dox – unii din cei mai buni DJ la ora actuala.
Main acts: CIA, Sisu, Grupul de Rezistenta, Carbon.

Astfel, in 21 noiembrie incepand de la ora 21 sunteti asteptati in Silver Church pentru un adevarat manifest de HipHop. Intrarea este 20 lei.

Iata mai jos comunicatul de presa oficial:

Conceput ca un super show, HH Maraton Ed. 1 aduce in prim plan o combinatie intre 2 dintre cele 4 elemente ale culturii Hip Hop: MCing (arta de “misca multimea” prin ceea ce scoti pe gura) si DJing (primul element oficial consemnat in istoria genului). Asa cum spune si numele, evenimentul are caracterul unui act de cursa lunga. Incepand de la warm-up, in cadrul caruia nume grele din turntablism vor mixa hip hop, funk, breakbeat, etc si pana la line-upul de marca, absolut totul ofera premisele unui show de marca. Cateva detalii despre artistii prezenti pe scena:

Warm-up
1) Grigo – membru al crewului Facem Records, autor al unor mixtapeuri extrem de reusite, in cadrul carora a imbinat cu succes g-funk, east coast hip hop, funk, etc. A colaborat pe materiale Facem Records, cel mai cunoscut dintre ele fiind albumul trupei 2012. Mai multe detalii despre creatiile sale, gasiti pe https://facemrecords.ro/blog/artisti/grigo/.

2) Sauce – membru Facem Records, omniprezent la evenimentele crewului din care face parte, s-a remarcat in cadrul seturilor back to back alaturi de DJ Limun. Detalii pe https://facemrecords.ro/blog/artisti/dj-sauce/.
3) Limun – poate cel mai carismatic DJ roman in acest moment. Incendiar pe set, spontan, este autor al 2 mixtapeuri de marca: “The Secrets of Lemon”, “The Adventures of Lee Moon”. S-a remarcat si in cadrul unor acturi gen back to back, alaturi de Sauce si K-lu (Tm). Totul despre el pe https://www.myspace.com/djlimun. Colaborator apropiat al celor de la Specii, Kazi Ploae, etc.
4) Dox – membru fondator al crewului Turntable Science, singurul de acest gen din Romania, este unul din primii promoteri ai Hip Hopului in Romania. A moderat si produs timp de aproape 6 ani, emisiunea “Yo!”, un brand legendar, devenit celebru la inceputul anilor ’90. A facut din trupa R.A.C.L.A., participand la materialul “Plus Infinit”, unul dintre cele mai bine cotate din Hip Hopul romanesc. Face parte acum din trupa Grupul de Rezistenta.5) Undoo – membru fondator si el la Turntable Science, are la activ foarte multe colaborari de marca. Una dintre cele mai cunoscute este cea cu Nicola, pe care a insotit-o in concerte. Produce, mixeaza, masterizeaza, foloseste elemente de turntablism (arta de face muzica din pickup). Face parte din trupele Dagga, Grupul de Rezistenta.
Main acts
1) Carbon zis si “Alchimistul” este posesorul unuia dintre cele mai de succes albume hip hop underground din ultimii 5 ani. “Reactii adverse” este unul dintre putinele albume dublu disc din Hip Hopul romanesc. Pe el se regasesc Guess Who, Grasu XXL si toata brigada Facem Records (CTC, Cedry2k, Nwanda), raku, Yolo. Piesa “Introspectii” a beneficiat de o alta varianta cu un refren marca Guess Who.
2) CIA (Craiova Independent Artists) reprezinta cel mai apreciat crew hip-hop din capital Olteniei. Dupa succesul albumului “Invazia”, unde s-au regasit nume mari cum ar fi La Familia, Alex Velea, etc, au editat albumul “Radio”, construit pe modelul unui program radiofonic. Single-ul “Siaiei” s-a bucurat de un success enorm, culminand cu interpretarea piesei la Romaniam Music Awards la Craiova, in fata unei audiente de peste 40.000. Multi iubitori ai hip-hop-ului ii considera posesorii unuia dintre cele mai bune live act-uri ale genului.3) Grupul de Rezistenta este un crew, ale carui baze s-au pus pe o parte din scheletul fostei grupari RAN/s si ii cuprinde pe NAighba, Stoe Toxxic, Brugner, K-Gula, DJ Undoo si DJ Dox. Relativ o trupa noua, infiintata anul trecut in 2009, GDR este singurul crew de hip-hop romanesc cu doi DJ. Ambii sunt membri Turntable Science si de altfel si showurile sunt presarate cu momente de turntablism.
4) Sisu este fara indoiala un artist care nu mai are nevoie de prezentare. A pus bazele trupei La Familia, alaturi de Puya si recent si-a editat cel de-al doilea sau album solo, intitulat “Vacanta in Mexic”. Face parte si din crew-ul Haarp Cord, alaturi de Cedry2k, Pacha Man si Dragonu. A scris istorie in hip-hop-ul romanesc atat cu trupa La Familia, cat si ca artist solo.
Spectacolul va dura peste 3h, iar intrarea la eveniment va costa 20 lei. Tot acolo se vor putea gasi material si produse promotionale marca 1% Music, CIA, Facem Records.
Sursa:monden.info