Interviu Sunet Toxic aka 13th G | Ro Hip Hop - promovare stiri din hip hop-ul romanesc
Descarcă FireFox !

Interviu Sunet Toxic aka 13th G

25

/

apr.

2011

Scris de:

CiCi

Categoria:

Interviuri

RHH: Echipa RoHipHop te salută! Ce a mai făcut Sunet Toxic?
Sunet Toxic: Salut.Oarecum şi spre surprinderea mea , că nu îmi vine să cred, fac chiar foarte bine.
RHH: Pentru cei ce nu te cunosc încă, spune-ne ceva despre tine şi de unde numele de Sunet Toxic.
Sunet Toxic: Pentru cei care încă nu mă cunosc….eu cred că ar trebui să mă cunoască. Fac muzică de 6 ani şi am 2 albume la activ, urmează al-3lea acesta fiind un mixtape şi ultimul în limba română. Urmează foarte multe proiecte în limba engleza inclusiv foarte multe proiecte video. Numele de Sunet Toxic e defapt rezultatul la ceea ce gândeam eu la 15 ani , perioada în care m-am apucat de muzica. Acum pentru că, cel puţin aşa simt eu, m-am maturizat şi am evoluat foarte mult de la ultimul album, am decis că e timpul să îmi schimb numele acesta fiind acum ” 13th G „. Poate mulţi dintre voi vă întrebaţi : „Oare de ce 13th G? ” Oare ce înseamnă ? ” De ziua 13th se lega foarte multe. Prima zi în care m-am apucat să compun a fost 13 Ianuarie 2005, prima lansare a fost pe 13 Decembrie 2008 etc. , iar G e foarte simplu , aici trebuie să gândiţi voi puţin. Motivul pentru care am decis că acest mixtape „Made In Romania” să fie ultimul în limba română e clar : Nimeni nu mi-a dovedit că trebuie să mai continui să fac muzică. Vizualizările pe youtube nu cresc normal, adică în raport cu ceilalţi artişti, într-o săptămână am doar 400 sau 30 etc. Mă gândesc că poate încă am probleme cu promovarea sau poate eu chiar sunt atât de slab încât nu pot fi ascultat.
RHH: Ce ne poţi spune despre cele două albume ale tale, despre mesajul fiecaruia?
Sunet Toxic: Primul album se numeşte „Cuvintele Nu Mor” iar cel de-al 2-lea ” NonValorile Morale”. „Cuvintele Nu Mor” mesajul este foarte dark, treceam printr-o perioadă foarte tristă şi despărţirea de o persoană în care mi-am pus cam 100% baza în ea dar bineînţeles că am fost „ars”, se întâmplă des când ai de-a face cu oamenii. Şi plus de asta se simte că acolo eram începător iar masterul nu a fost făcut 100%, eram presat de foarte multe chestii atunci. Totuşi merită ascultat şi asta doar ca să poţi face o comparaţie între evoluţii. Îl puteţi găsi pe internet free.
„NonValorile Morale” este foarte diferit şi cu o rată de 50 % mai optimist decât primul material. Mesajul e clar , am vorbit despre România şi Hip Hop ca şi cum ar fi persoane lipsite de valori. Mulţi au înţeles, mulţi nu. Bineînţeles îl puteţi de asemenea găsi pe blogul meu : www.sunettoxicasickmind.blogspot.com
RHH: Am văzut că ai mai scos piese după ce ai terminat ultimul album. Cum te simţi şi ce te inspiră atunci când scri versurile unei noi piese?
Sunet Toxic: Da, am scos pe internet 2 promo-uri : „Back again” & „Vorbesc liber” în colaborare cu Big Tow şi Alexa , membrii Sound Proof Studio. Am scos şi multe freestyle-uri, acestea vor fi puse ca Bonus Track pe mixtape-ul „Made In Romania” plus video oficial la piesa „Freestyle Rece”. Acest material conţine foarte multe ritmuri care eu personal nu le-am mai auzit în Hip- Hop-ul românesc. E foarte greu să cânţi în română , româna nefiind prea melodică , pe instrumentale de genul. Dar stă să iasă , colaborări ok, dar faza e că stau să tragă toţi bucăţile şi asta mă tot întârzie. Când scriu piesele nu gândesc prea mult , pur şi simplu mă apuc să scriu despre ceea ce simt, în fond asta înseamnă Hip-Hop-ul. Sunt foarte spontan , de exemplu piesa „Pregăteşte-te că vin” şi „Freestyle 99” le-am scris în 30 de minute, le-am înregistrat şi le-am pus pe net. Mă deranjează foarte mult ce se întâmplă acum în muzica din România. Mă deranjează foarte mult faptul că nu mai există public şi mă deranjează foarte mult că rapul nu mai sună a rap , sună a predică copiată din DEX. Dacă ar învăţa să respecte şi să susţină nu asta ar fi problema, că suntem prea mulţi, dar cum toţi urăsc , cum toţi sunt numai pt. ei nu ai nicio sansă să excelezi.
RHH: Care piesă crezi că te reprezintă cel mai mult?
Piesa care simt că mă reprezintă cel mai mult se află pe mixtape-ul „Made In Romania” şi se numeşte „Demonii În Lesă”. În momentul de faţă îmi place foarte mult şi am reusit să exprim perfect ceea ce gândesc şi felul meu de a fi.
RHH: Ca la orice artist, primeşti atât laude, critici , cât şi jigniri. Ce părere ai despre modul în care se exprimă “haterii”?
Da, primesc foarte multe laude mai mult de la cei din afara României, dar nu despre asta vreau să vorbesc, ci despre critici şi despre jigniri. Chiar citeam un comment de la piesa ” 730 Revenge” iar un tip de meserie GANGSTER, aşa scria la ocupaţie, vorbea despre mine cum că accentul meu e foarte prost şi că piesa e foarte slabă şi piesa spune totul despre mine iar sub el în jur de 9/10 pareri de bine.Eu nu înţeleg de ce românii ştiu atât de bine engleza deşi majoritatea dintre ei nu comunică ca mine în fiecare zi. Eu dacă stau în Londra, vreau sau nu, vorbesc engleză zilnic. Dar ei au la descripţie că ştiu engleză, germană, spaniolă etc. Eu zic că nu tot timpul e aşa cum scrie acolo. Uneori e bine să fi şi urât pentru că te motivează să mergi înainte.
RHH: De când te-ai apucat de hip hop, s-a schimbat ceva în viaţa de zi cu zi?
Sunet Toxic: Tot timpul am încercat să schimb mentalitatea celor care mă asculta.Cel putin pentru mine s-au schimbat foarte multe în viata mea.Ma simt altfel cand sunt la microfon mult mai increzator în mine.Pot canta aproape pe orice la la acoustic la rapp din ala gen Rick Ross.O să scot şi eu piese în genul ala foarte curand.
RHH: Pentru viitor ne vei pregăti un nou album sau o nouă piesă? Ne poţi da detalii despre acestea?
Da cum am tot repetat printre aceste randuri urmeaza „Made In Romania”.
RHH: Cât despre concerte, ceva nou?
Sunet Toxic: Acum daca stau în Londra e foarte greu pentru că trebuie să o iau de la inceput şi trebuie să am materialele în engleza şi abia dupa să caut concerte, iar aici se gasesc foarte, foarte multe.Daca totul merge bine curand o să rezolv şi problema asta.
RHH: Hai să vorbim şi despre colaborări. Ai vrun artist cu care ai vrea să faci o piesă, eventual să susţii şi un concert?
Sunet Toxic: Pe mixtape colaborez cu Arssura aka Naycum , Adriana Radu,12A, Valesq şi multi altii.Artisti sunt destui cu care as vrea să colaborez dar trebuie să am materialele să pot prezenta ceva concret şi acum m-am referit la artisti din afara.
RHH: Suntem în România şi vedem cum se mişcă treaba cu hip hop-ul. Tu ce părere ai?
Sunet Toxic: Sincer nu sunt în tema, asa că nu pot să vorbesc despre ceea ce nu stiu.
RHH: În rest mai faci şi altceva pe lângă hip hop? Te gândeşti la altceva pentru viitor sau vrei să continui cu rapp-ul?
Sunet Toxic: In rest nu mai fac nimic special , în timpul liber mai lucrez în Photoshop sau montez ceva , în general asta numai asta fac.Da ma gandesc să continui atat cat pot şi atat cat traiesc.Daca am inceput de foarte mic a devenit totul pentru mine în momentul de fata.Eu nu ma inchipui altfel.Ce sens as mai avea ca om ?Asta trebuie să fac eu , trebuie să fiu permanent pe treaba.
RHH: Ai un mesaj pentru cei ce te ascultă şi care citesc acest interviu?
Sunet Toxic: Pentru cei care mă ascultă , foarte mult respect şi ascultaţi-mă cu atenţie,promovaţi piesele , siteurile mele , să facem cumva să dam la o parte pe cine nu trebuie să fie în treaba asta. Iar pentru cei care citesc acest interviu sper să il trimită mai departe ca să mai audă şi alţii despre proiectele mele.
RHH: Noi îţi mulţumim pentru timpul acordat şi îţi dorim success.
Sunet Toxic: Multumesc şi eu pentru interviu.Vă doresc mult succes şi vouă.Pace multă!