Bigrafie Junky (Doru Grigore) | Ro Hip Hop - promovare stiri din hip hop-ul romanesc
Descarcă FireFox !

Bigrafie Junky (Doru Grigore)

19

/

sept.

2010

Scris de:

Radu

Categoria:

Biografie Trupe

Junky, pe numele sau real Doru Grigore, face parte din noul val de artisti din hip-hop-ul romanesc. Pasionat de mic de acest stil muzical, el a crescut cu muzica celor de la Naughty by Nature, Gangstarr, Ice-T, LL Cool J, Snoop, Tupac, Notorious BIG, Warren G, NWA, Michael Jackson etc.

Prima sa aparitie a fost pe compilatia “Vocabule” scoasa in 2006 de Rebel Music. Propunerea a venit din partea lui Bitza si Gianiny Munteanu (fondator Rebel Music), la urechile carora ajunsese un demo trimis de Junky si l-au sunat imediat pentru a se intalni.

La doar un an mai tarziu a fost lansata si “Vocabule 2“, a doua compilatie pe care a fost invitat. In aceeasi perioada a inceput sa il insoteasca in concerte pe Bitza (ca MC), prima sa aparitie fiind la Romanian Music Awards (Sibiu), cu Bitza si Aforic.

In vara 2007 a inceput sa se implice in campania umanitara “Merita o viata” si sa organizeze concerte, avand puternice motive personale (sora sa era bolnava de leucemie).

In iunie 2008 a lansat piesa “Jurnalul unui muritor” simultan cu blogul sau care poarta acelasi nume: JurnalulUnuiMuritor.ro .

In toamna 2009 apare pe mixtapeul “Ap 71? produs de Agresiv cu piesa “Studentu`”.

La sfarsitul anului 2009 inceteaza colaborarea cu Bitza.

Single-ul “Stai Chill” este primul dintr-o serie de trei piese care promoveaza albumul sau de debut. Versurile au fost scrise de el, muzica: Grasu XXL, mix si master: Grasu XXL @ Okapi Studio.

Pentru noul album a colaborat cu Grasu XXL, Maximilian, Motzu, Aforic si multi alti invitati surpriza care vor fi anuntati pe parcurs.